Завершився IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії

Сьогодні, 6 квітня 2018 року, відбулося урочисте нагородження учасників олімпіади. Учнів привітали голова журі, директор Астрономічної обсерваторії Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор фізико-математичних наук Новосядлий Б.С. та заступник голови оргкомітету, співробітник Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Вернидуб О.М. Провідний спеціаліст ПрАТ «Інститут передових технологій» Дубницький М.М. у вітальному слові зазначив, що, спостерігаючи за зірками, ми бачимо минуле, а учні, що зібралися на олімпіаді – це майбутнє нашої країни. Він вручив переможцям призи від «Інституту передових технологій» – карти та глобуси зоряного неба, а видавництво «Ранок» подарувало кожному учаснику книжку «Дивовижна астрономія».
П’ять днів, проведених в столиці, учні запам’ятають на все життя. Завдання теоретичного, практичного та псевдоспостережного турів не тільки дали їм змогу перевірити рівень своїх знань, а й відкрили нові таємниці такої цікавої науки, як астрономія. Уперше за вісім років олімпіади псевдоспостережний тур був проведений у Київському планетарії. Учні спостерігали за моделлю зоряного неба, створеного під куполом планетарію сучасним оптико-механічним зірковим проектором, а після виконання завдань переглянули два повнокупольних фільми у форматі 360, що вражали своїми ефектами.
У програмі культурно-розважальних заходів олімпіади відбулися зустрічі із професорсько-викладацьким складом фізичного факультету та факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Цікавою була екскурсія до Головної астрономічної обсерваторії НАН України. Учні відвідали музей історії обсерваторії та ознайомилися з деякими астрологічними інструментами, зокрема роботою сонячного телескопа АЦУ-5М.
Щиро вітаємо переможців IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії та зичимо всім учням успіхів, нових відкриттів і незгасного бажання пізнання глибин наук.
Фото

Коментування вимкнуто