# 7 Березня 2013 року. Час: 15:37

Відбулася X Київська учнівська олімпіада зі слов’янських мов (польської мови) (2013)

0000003539[1]3 березня 2013 року гостинно відкрила свої двері гімназія №48 Шевченківського району столиці для учасників X Київської учнівської олімпіади зі слов’янських мов (польської мови).
Польська мова (jezyk polski) – національна мова поляків і державна мова Польщі (Polska, Rzeczpospolita Polska), одна з високорозвинених літературних мов слов’янства, рідна мова А. Міцкевича, М. Коперника, Ф. Шопена, лауреатів Нобелівської премії. Польською мовою спілкується практично все населення країни, що, враховуючи діаспору, становить від 40 до 47 млн. осіб.
У III (міському) етапі Київської учнівської олімпіади з польської мови взяли участь 44 учні 6-11 класів ЗНЗ м. Києва, у яких вивчають польську мову: гімназії №48 Шевченківського району, Лінгвістичної гімназії Деснянського району, СШ №252, СШ №14 і СШ №9 Оболонського району та Слов’янської гімназії Дарницького району.
На першому і другому етапах олімпіади школярі виконували завдання з аудіювання та відповідали на запитання, на наступному етапі – виконували граматичні завдання, а на четвертому – готували розповідь за темою та спілкувалися з членами журі.
Завдання X Київської учнівської олімпіади зі слов’янських мов (польської мови)
Попередні результати X Київської учнівської олімпіади зі слов’янських мов (польської мови)