# 23 Березня 2015 року. Час: 13:25

Відкриття IV (фінального) етапу ХХХVІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

biologia

Біологію справедливо вважають нині наукою майбутнього. Тільки вдумайтеся: згідно з офіційним дослідженням «Shape of Jobs to Come», підготовленим компанією Fast Future для уряду Великобританії, із двадцяти нових спеціальностей, які виникнуть у наступні два десятиріччя, сім буде пов’язано з біологією.
Цей предмет не випадково захоплює в школі багатьох учнів. Одним із престижних інтелектуальних змагань, де вони можуть випробувати свої сили, є Всеукраїнська учнівська олімпіада з біології. Цього року вона зібрала в м.Києві 151 старшокласника з усіх регіонів України. Олімпіада триватиме з 22 по 27 березня 2015 року.
Юних біологів гостинно зустрів Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На урочистому відкритті ХХХVІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології перед учасниками виступили перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради В.Ю.Челомбітько, проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка, доктор геологічних наук, професор С.А.Вижва, головний спеціаліст департаменту загальної середньої і дошкільної освіти Міністерства освіти і науки С.С.Фіцайло та голова журі олімпіади. Учні та керівники команд приязно вітали студентів Київського університету імені Бориса Грінченка, які дарували присутнім популярні сучасні українські пісні.
Бажаємо учням і керівникам команд приємних вражень від перебування в м.Києві. Успіхів вам у змаганнях, дорогі учасники олімпіади!
Програма IV (фінального) етапу ХХХVІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології
Фотогалерея відкриття ІV (фінального) етапу XXXVI Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

Відкриття IV (фінального) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з російської мови та літератури і новогрецької мови

ros-ngr-olimp

22 березня 2015 року в м.Києві стартував IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з російської мови та літератури і новогрецької мови.
73 учасники учнівської олімпіади з російської мови та літератури й 12 учасників олімпіади з новогрецької мови радо вітали в Київській школі-інтернаті №4.
На урочистому відкритті учасників привітали співробітники Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олена Артеменко та Олена Хомяк, голови журі: О.Корнієнко, професор НПУ ім. М.П.Драгоманова, доктор філологічних наук, та А.Савенко, завідувач кафедри Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат філологічних наук. З вітальним словом до присутніх звернувся В.Ковальчук, заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук. Учасники олімпіади отримали музичні дарунки від студентів Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка.
Бажаємо учням і керівникам команд приємних вражень від перебування в м.Києві. Успіхів вам у змаганнях, дорогі учасники олімпіади!
Програма IV (фінального) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури
Програма IV (фінального) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з новогрецької мови
Фотогалерея відкриття IV (фінального) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з російської мови та літератури і новогрецької мови