# 21 Квітня 2023 року. Час: 19:09

ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

З 19 по 21 квітня відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. 10-а ювілейна олімпіада, координатором проведення якої був Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, увійшла в історію як перша Всеукраїнська олімпіада з екології в дистанційному форматі. Журі оцінювали актуальність, оригінальність і науковість представлених робіт. Особлива увага була прикута до захисту екологічних проектів англійською мовою. Такий виклик для юних екологів, безсумнівно, є вдалою спробою для подальшої участі в Міжнародних олімпіадах. За словами членів журі та оргкомітету, розроблені учасниками екологічні проєкти надихають на оптимізм і віру в успішне майбутнє нашої країни.

Команда міста Києва виборола два дипломи першого ступеня та один диплом другого ступеня. Переможцями олімпіади стали учні Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»:

Маврін Андрій – І місце, тема проєкту «Механічний метод очищення акваторій від нафтопродуктів»;

Шехет Павло – І місце, тема проєкту «Підвищення ефективності використання грунтів під сонячними електростанціями»;

Страшний Василь – ІІ місце, тема проєкту «Підвищення ефективності вітро-сонячної енергетичної установки».

Вітаємо з перемогою наукового керівника проєктів Олега Володимировича Козленка та педагогічного керівника Оксану Анатоліївну Співак.

Бажаємо успіхів у міжнародних змаганнях!!!

ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії

21 квітня 2023 року відбулося урочисте закриття ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії, яка проходила у дистанційній формі. За першість у змаганнях юних астрономів брали участь представники майже всіх областей України, серед яких 31 учень 10-го та 31 учень 11-го класів. Організація та проведення заходу здійснювалися за надійної підтримки та сприяння Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Усі учасники змагань працювали у безпечних та комфортних умовах. В регіональних центрах України було організовано 29 локацій, які відповідали вимогам проведення олімпіади. Оснащення кожної з локацій дало змогу оргкомітету і журі спостерігати за роботою учасників в режимі онлайн.

10 клас. Остаточні результати

11 клас. Остаточні результати

Розв’язки задач і критерії оцінювання розміщені на сайті https://phys.weblium.site

Щиро дякуємо командам за участь і плідну роботу, бажаємо перемог та наснаги для участі у міжнародних змаганнях!!!

EGMO 2023!

З 13 по 19 квітня 2023 року в місті Порторож (Словенія) відбулася Європейська математична олімпіада для дівчат EGMO 2023. Попри війну, попри інші негаразди, талановиті українські дівчата здобули перемогу й отримали найвищу нагороду – найкраща європейська команда цьогорічної олімпіади EGMO 2023 – Slovenia.

Наші індивідуальні результати:

Поліна Геник (Київ) – абсолютний результат, золота медаль; Ірина Романюк (Київ), Євгенія Франкевич (Львів) та Марина Спектрова (Харків) – срібні медалі.

https://www.egmo.org/egmos/egmo12/countries/country17/

Перемога дівчат збірної України з математики – це значний внесок у наукове майбутнє України, спільну перемогу, в яку ми всі віримо та до якої впевнено крокуємо завдяки Збройним Силам України.

Пишаємося Україною та українками!!!